Huippukokin ohjeella opit lasagnen !
Opi lasagne huippukokin ohjeella! Aito Italialainen lasagne syntyy pitkään hautuneesta tomaattikastikkeesta ja itse tehdystä Béchamel kastikkeesta. Katso video ja opi tekemään klassikkoruoka herkullisella tavalla! Kuvaus ja ohjaus Mika Hirvonen.
RAAKA-AINEET
Tomaattikastike
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 iso sipuli
- 400 g jauhelihaa
- 2 tlk kuorittuja tomaatteja tölkissä
- 4 kpl porkkanoita
- 2 dl tomaattipyrettä
- 1 dl basilikaa
- 1 dl persiljaa
- 1 lihaliemikuutio
- 2 rkl öljyä
- suolaa ja pippuria
Béchamel-kastike
- 1 l punaista maitoa
- 500 g mozzarellaraastetta
- 200 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 pkt lasagnelevyjä
RESEPTI
Tomaattikastike
- Laita uuni lämpenemään 180C kiertoilmalla tai keskilämmityksellä.
- Aloita valmistamalla jauhelihakastike. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi.
- Pilko porkkanat kuutioksi. Kuullota sipulit ja porkkana pannulla ja lisää joukkoon tomaatit sekä pyre. Kiehauta ja sekoita joukkoon jauheliha.
- Pilko kastikkeeseen basilika, persilja ja lihaliemikuutio. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla.
Béchamel-kastike
- Sulata voi kattilassa, sekoita vispilällä jauhot voin sekaan. Hämmennä muutaman minuutin ajan jotta jauho lähtee ns. kypsymään. Kaada maito joukkoon koko ajan sekoittaen kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon 2/3 juustosta ja sekoita kunnes massa on tasainen.
- Maista ja lisää suolaa sekä pippuria.
- Tässä kastikkeessa on tärkeää lisätä lopuksi tarpeeksi suolaa. Mauton kastike pilaa lasagnen helposti.
Lasagnen kasaaminen
- Voitele vuoka rypsi-,tai oliiviöljyllä.
- Aloita lasagnen kasaaminen laittamalla ensin pohjalle tomaattikastiketta, seuraavaan kerrokseen Béchamel-kastiketta ja seuraavaksi lasagnelevy. Toista samassa järjestyksessä, levitä viimeisen lasagnelevyn päälle Béchamel-kastike ja juustoraaste.
- Paista uunissa 45 minuuttia.
- Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Poimi julkaisuista ostoslista sekä ohjeet ja opi kokkaamaan kuin huippukokki. Jos tykkäsit käy Youtubessa peukuttamassa ja ota Chef Sirly kanava seurantaan.