Sirlyn porolihapullat juustosydämellä !

Sirlyn herkulliset porolihapullat juustosydämellä valmistuu mm. Kuusamon Juuston savujuustosta. Kuvaus ja ohjaus Mika Hirvonen.

Raaka-aineet

  • 1 pkt Kuusamon Juuston Savujuusto tai Savustettu Gouda
  • 200 g poron jauheliha
  • 400 g laadukasta possun jauhelihaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 dl tuoretta persiljaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 200 g voita
  • 1 dl kevätsipulia
  • 500 g varhaisperunoita

Resepti

Varhaisperunat – Aloitetaan perunoiden keittämisellä, sillä siihen kuluu valmistuksessa eniten aikaa.
  1. Pese perunat kylmässä vedessä ja harjaa, jos ne ovat multaisia.
  2. Laita perunat kattilaan.
  3. Lisää kattilaan vesi ja keitinsuola.
  4. Keitä hiljalleen kannen alla noin 15-20 minuuttia, riippuen perunoiden koosta.
  5. Säästä keitinvettä talteen kuppikastiketta varten.
Lihapullat
  1. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi.
  2. Sekoita kulhossa possun-, ja poronlihat, lisää suola, pippuri ja hienonnettu ruohosipuli ja valkosipuli, sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Muotoile lihapullamassasta sopivan kokoisia pyöryköitä ja lisää keskelle juustokuutio.
  4. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää pannulle voita.
  5. Paista lihapullat, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet väriä.
Kuppikastike
  1. Sulata voi kattilassa.
  2. Lisää pieni määrä perunoiden keitinvettä sekaan.
  3. Leikkaa kevätsipulia ohuiksi rinkuloiksi.
  4. Lisää leikattu kevätsipuli voin sekaan.
  5. Tarjoile kuppimaisessa astiassa.

Osallistu kokkikouluun Sirlyn kotikeittiössä. Poimi julkaisuista ostoslista sekä ohjeet, valmista videoiden avulla ja opi kokkaamaan kuin huippukokki. Jos tykkäsit käy Youtubessa peukuttamassa ja ota Chef Sirly kanava seurantaan.

fiFI