Miten valmistaa kotona ravintolatason pizza?

Valmista kotona ravintolatason pizza! Ravintolatasoisen pizzan valmistus kotona vaatii todella kuuman uunin, laadukkaat raaka-aineet ja pitkään kohotetun napolilaisen pizzataikinan. Yhteistyössä Ooni Pizzauunin kanssa toimme palan Napolia Lappiin!

Kuvaus ja ohjaus Mika Hirvonen.

Raaka-aineet

Pizzapohja
  • 750g 00 pizzajauhoja
  • 450 g vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 24 g merisuolaa
Tomaattikastike
  • 1 tlk tomaatteja tölkissä
  • 1 dl tomaattipyrettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl ananasmehua
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta basilikaa
Pizzatäytteet
  • 500 g laadukasta mozzarella raastetta
  • 1 Buffalomozzarella
  • 1 rasia pikkutomaatteja
  • 2 dl Kalamata oliiveja

Resepti

Napolilainen pizzataikina
  1. Kaada vesi ja puolikas paketti hiivaa yleiskoneeseen ja anna ainesten pyöriä hetken.
  2. Lisää puolet jauhoista yleiskoneeseen ja anna sekoittua.
  3. Lisää loput jauhot ja suola, anna sekoittua 15min yleiskoneessa jotta taikinaan saadaan sitkoa.
  4. Laita valmis taikina kannelliseen astiaan ja aseta 21 asteiseen paikkaan kohoamaan vuorokaudeksi.
  5.  SEURAAVANA PÄIVÄNÄ : Laita uuni kuumenemaan niin kuumalle kuin vain sen saat, laita pizzakivi uuniin jos sellainen löytyy.
Tomaattikastike
  1. Kaada kokonaiset tomaatit tölkissä astiaan ja murskaa kastike tasaiseksi haarukalla.
  2. Hienonna valkosipuli ja basilikan lehdet, lisää kastikkeen sekaan.
  3. Lisää ananasmehu, oliiviöljy, suola ja pippuri ja sekoita
Pizzatäytteet
  1. Halkaise Kalamataoliivit ja kirsikkatomaatit puoliksi.
  2. Leikkaa Buffalomozzarella ohuiksi siivuiksi.
Pizzapohja
  1. Levitä pöydälle jauhoja ja muotoile pizzataikinasta palloja.
  2. Aloita yhdestä pallosta muotoilemalla taikinasta ohuempaa pyörittäen ja painelemalla taikinaa.
  3. Käytä reilusti jauhoja, jotta taikina ei repeytyisi ja liikkuisi helposti työtasolla.
  4. Siirrä pohja leivinpaperille ja pellille tai pizzakivelle.
  5. Aloita pizzan täyttäminen tomaattikastikkeella, seuraavaksi juustoraasteella ja Buffalomozzarellalla, aseta pikkutomaatit leikkuupuoli ylöspäin, lisää  lopuksi oliivit.
  6. Laita pizza uuniin 4-5 minuutiksi.
  7. Viimeistele basilikalla ja Italialaisella oliiviöljyllä.

Osallistu kokkikouluun Sirlyn kotikeittiössä. Poimi julkaisuista ostoslista sekä ohjeet, valmista videoiden avulla ja opi kokkaamaan kuin huippukokki.

Jos tykkäsit käy Youtubessa peukuttamassa ja ota Chef Sirly kanava seurantaan.

fiFI