Huippukokin ohjeella opit lasagnen !

Opi lasagne huippukokin ohjeella! Aito Italialainen lasagne syntyy pitkään hautuneesta tomaattikastikkeesta ja itse tehdystä Béchamel kastikkeesta. Katso video ja opi tekemään klassikkoruoka herkullisella tavalla!  Kuvaus ja ohjaus Mika Hirvonen.

RAAKA-AINEET

Tomaattikastike
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 iso sipuli
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 tlk kuorittuja tomaatteja tölkissä
  • 4 kpl porkkanoita
  • 2 dl tomaattipyrettä
  • 1 dl basilikaa
  • 1 dl persiljaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja pippuria
Béchamel-kastike
  • 1 l punaista maitoa
  • 500 g mozzarellaraastetta
  • 200 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 pkt lasagnelevyjä

RESEPTI

Tomaattikastike
  1. Laita uuni lämpenemään 180C kiertoilmalla tai keskilämmityksellä.
  2. Aloita valmistamalla jauhelihakastike.  Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. 
  3. Pilko porkkanat kuutioksi. Kuullota sipulit ja porkkana pannulla ja lisää joukkoon tomaatit sekä pyre. Kiehauta ja sekoita joukkoon jauheliha. 
  4. Pilko kastikkeeseen basilika, persilja ja lihaliemikuutio. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla.
Béchamel-kastike
  1. Sulata voi kattilassa, sekoita vispilällä jauhot voin sekaan. Hämmennä muutaman minuutin ajan jotta jauho lähtee ns. kypsymään. Kaada maito joukkoon koko ajan sekoittaen kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon 2/3 juustosta ja sekoita kunnes massa on tasainen. 
  2. Maista ja lisää suolaa sekä pippuria.
  3. Tässä kastikkeessa on tärkeää lisätä lopuksi tarpeeksi suolaa. Mauton kastike pilaa lasagnen helposti.
Lasagnen kasaaminen
  1. Voitele vuoka rypsi-,tai oliiviöljyllä.
  2. Aloita lasagnen kasaaminen laittamalla ensin pohjalle tomaattikastiketta, seuraavaan kerrokseen Béchamel-kastiketta ja seuraavaksi lasagnelevy. Toista samassa järjestyksessä, levitä viimeisen lasagnelevyn päälle Béchamel-kastike ja juustoraaste.
  3. Paista uunissa 45 minuuttia.
  4. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Poimi julkaisuista ostoslista sekä ohjeet ja opi kokkaamaan kuin huippukokki. Jos tykkäsit käy Youtubessa peukuttamassa ja ota Chef Sirly kanava seurantaan.