Sirlyn porolihapullat juustosydämellä !
Sirlyn herkulliset porolihapullat juustosydämellä valmistuu mm. Kuusamon Juuston savujuustosta. Kuvaus ja ohjaus Mika Hirvonen.
RAAKA-AINEET
- 1 pkt Kuusamon Juuston Savujuusto tai Savustettu Gouda
- 200 g poron jauheliha
- 400 g laadukasta possun jauhelihaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 dl tuoretta persiljaa
- 2 tl suolaa
- 2 tl mustapippuria
- 200 g voita
- 1 dl kevätsipulia
- 500 g varhaisperunoita
RESEPTI
Varhaisperunat – Aloitetaan perunoiden keittämisellä, sillä siihen kuluu valmistuksessa eniten aikaa.
- Pese perunat kylmässä vedessä ja harjaa, jos ne ovat multaisia.
- Laita perunat kattilaan.
- Lisää kattilaan vesi ja keitinsuola.
- Keitä hiljalleen kannen alla noin 15-20 minuuttia, riippuen perunoiden koosta.
- Säästä keitinvettä talteen kuppikastiketta varten.
Lihapullat
- Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita kulhossa possun-, ja poronlihat, lisää suola, pippuri ja hienonnettu ruohosipuli ja valkosipuli, sekoita tasaiseksi massaksi.
- Muotoile lihapullamassasta sopivan kokoisia pyöryköitä ja lisää keskelle juustokuutio.
- Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää pannulle voita.
- Paista lihapullat, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet väriä.
Kuppikastike
- Sulata voi kattilassa.
- Lisää pieni määrä perunoiden keitinvettä sekaan.
- Leikkaa kevätsipulia ohuiksi rinkuloiksi.
- Lisää leikattu kevätsipuli voin sekaan.
- Tarjoile kuppimaisessa astiassa.
Poimi julkaisuista ostoslista sekä ohjeet ja opi kokkaamaan kuin huippukokki. Jos tykkäsit käy Youtubessa peukuttamassa ja ota Chef Sirly kanava seurantaan.