Hamppua pestossa ?
Hamppua pestossa? Tämä pestoannos rakentuu Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalin ympärille. Sen voimakas maku on omiaan pestoon mm. parmesanin korvikkeeksi. Puhtaista kotimaisista raaka-aineista syntyy taivaallisen hyvää ruokaa! Kuvaus ja ohjaus Mika Hirvonen.
RAAKA-AINEET
- 1 kokonainen lohi tai yksi lohifilee
- 2 kpl basilikaruukkuja
- 2 kpl persiljaruukkuja
- 1 sitruuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 2,5 dl rypsiöljyä tai laadukasta oliiviöljyä
- 2 dl kotimaisia hampunsiemeniä
- ½ Kuusamon Juusto Mustaleima juustoa
- suolaa
RESEPTI
Pesto
- Pienennä puolikas Mustaleima juusto ja laita palat blenderiin
- Lisää blenderiin persilja, basilika, pienemmäksi hienonnettu valkosipuli ja oliiviöljy
- Pyöräytä aineksia blenderissä tasaiseksi
- Lisää hampunsiemenet blenderiin ja purista sitruunamehu blenderin sekaan, lisää hyppysellinen suolaa
- Sekoita pesto tasaiseksi massaksi
Kala
- Fileroi lohi, poista nahka ja ruodot
- Leikkaa kalasta sopivan kokoisia paloja
- Kuumenna pannu kuumaksi ja paista lohia rauhassa ensin toiselta puolelta 2 minuuttia, ripaus suolaa lohen päälle
- Käännä lohipalat ja paista myös toiselta puolelta
- Aseta kypsä kalapala lautaselle ja lisää päälle pestoa, viimeistele annos hampunsiemenillä
Poimi julkaisuista ostoslista sekä ohjeet ja opi kokkaamaan kuin huippukokki. Jos tykkäsit käy Youtubessa peukuttamassa ja ota Chef Sirly kanava seurantaan.