Miten valmistaa kotona ravintolatason pizza?
Valmista kotona ravintolatason pizza! Ravintolatasoisen pizzan valmistus kotona vaatii todella kuuman uunin, laadukkaat raaka-aineet ja pitkään kohotetun napolilaisen pizzataikinan. Yhteistyössä Ooni Pizzauunin kanssa toimme palan Napolia Lappiin!
Kuvaus ja ohjaus Mika Hirvonen.
RAAKA-AINEET
Pizzapohja
- 750g 00 pizzajauhoja
- 450 g vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 24 g merisuolaa
Tomaattikastike
- 1 tlk tomaatteja tölkissä
- 1 dl tomaattipyrettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl ananasmehua
- 2 kpl valkosipulin kynttä
- suolaa ja pippuria
- tuoretta basilikaa
Pizzatäytteet
- 500 g laadukasta mozzarella raastetta
- 1 Buffalomozzarella
- 1 rasia pikkutomaatteja
- 2 dl Kalamata oliiveja
RESEPTI
Napolilainen pizzataikina
- Kaada vesi ja puolikas paketti hiivaa yleiskoneeseen ja anna ainesten pyöriä hetken.
- Lisää puolet jauhoista yleiskoneeseen ja anna sekoittua.
- Lisää loput jauhot ja suola, anna sekoittua 15min yleiskoneessa jotta taikinaan saadaan sitkoa.
- Laita valmis taikina kannelliseen astiaan ja aseta 21 asteiseen paikkaan kohoamaan vuorokaudeksi.
- SEURAAVANA PÄIVÄNÄ : Laita uuni kuumenemaan niin kuumalle kuin vain sen saat, laita pizzakivi uuniin jos sellainen löytyy.
Tomaattikastike
- Kaada kokonaiset tomaatit tölkissä astiaan ja murskaa kastike tasaiseksi haarukalla.
- Hienonna valkosipuli ja basilikan lehdet, lisää kastikkeen sekaan.
- Lisää ananasmehu, oliiviöljy, suola ja pippuri ja sekoita
Pizzatäytteet
- Halkaise Kalamataoliivit ja kirsikkatomaatit puoliksi.
- Leikkaa Buffalomozzarella ohuiksi siivuiksi.
Pizzapohja
- Levitä pöydälle jauhoja ja muotoile pizzataikinasta palloja.
- Aloita yhdestä pallosta muotoilemalla taikinasta ohuempaa pyörittäen ja painelemalla taikinaa.
- Käytä reilusti jauhoja, jotta taikina ei repeytyisi ja liikkuisi helposti työtasolla.
- Siirrä pohja leivinpaperille ja pellille tai pizzakivelle.
- Aloita pizzan täyttäminen tomaattikastikkeella, seuraavaksi juustoraasteella ja Buffalomozzarellalla, aseta pikkutomaatit leikkuupuoli ylöspäin, lisää lopuksi oliivit.
- Laita pizza uuniin 4-5 minuutiksi.
- Viimeistele basilikalla ja Italialaisella oliiviöljyllä.
Poimi julkaisuista ostoslista sekä ohjeet ja opi kokkaamaan kuin huippukokki. Jos tykkäsit käy Youtubessa peukuttamassa ja ota Chef Sirly kanava seurantaan.