Trendikäs ketopizza savuporolla !

Tällä kertaa Kuusamon Juustoista valmistuu trendikäs ketopizza savuporolla. Kuvaus ja ohjaus Mika Hirvonen.

RAAKA-AINEET

Keto pizzapohja
  • 1 pkt Kuusamon Juuston Savujuuston Goudaa
  • 1 pkt Kuusamon Juuston Savujuuston Emmentalia
  • 1 pkt Kuusamon Juuston Savujuuston Mustaleimaa
  • 150 g mantelijauhoa
  • 2 kananmunaa
  • oliiviöljyä
Pizzakastike
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja tölkissä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1dl tuoretta basilikaa
  • 2 rkl laadukasta oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
Pizzatäytteet
  • savuporoleikkelettä
  • kylmäsavulohta
  • caviarttia

RESEPTI

Pizzapohja
  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen keskitasolla.
  2. Puolita Mustaleima ja Savujuusto, raasta toiset puolikkaat ja kuutioi toiset puolikkaat.
  3. Sulata juustokuutiot kattilassa tai mikrossa tasaiseksi massaksi.
  4. Lisää puolet mantelijauhoista ja kananmuna juustomassan sekaan.
  5. Lisää loput mantelijauhot ja toinen kananmuna massan sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada puolet massasta leivinpaperin päälle ja laita toinen leivinpaperi päälle, niin että taikinapohja jää leivinpaperien väliin, kauli taikina tasaisesti ohueksi.
  7. Toista vaihe edellinen vaihe jäljellä olevasta massasta.
  8. Irroita päällimmäinen leivinpaperi pois, laita pizzapohja pellille ja paista uunin keskitasossa 10 minuuttia.
Pizzakastike
  1. Kaada kokonaiset tomaatit tölkissä astiaan ja murskaa kastike tasaiseksi haarukalla.
  2. Hienonna valkosipuli ja  basilikan lehdet, lisää kastikkeen sekaan.
  3. Lisää oliiviöljy, suola ja pippuri ja sekoita.
Kylmäsavulohipizzan kasaaminen
  1. Levitä uunista tulleen pizzapohjan päälle tomaattikastiketta, juustoa ja kylmäsavulohta.
  2. Kypsennä pizza uunissa loppuun.
  3. Viimeistele kylmäsavulohipizza caviartilla ja tuoreella tillillä.
Savuporopizzan kasaaminen
  1. Levitä uunista tulleen pizzapohjan päälle tomaattikastiketta ja juustoa.
  2. Kypsennä pizza uunissa loppuun niin, että juusto sulaa.
  3. Viimeistele annos kylmäsavuporoleikkeleellä.

Osallistu kokkikouluun Sirly Ylläsjärven kotikeittiössä. Poimi julkaisuista ostoslista sekä ohjeet, valmista videoiden avulla ja opi kokkaamaan kuin huippukokki. Jos tykkäsit käy Youtubessa peukuttamassa ja ota Chef Sirly kanava seurantaan.